Hakkımda

Fotoğrafım
Kayseri, melikgazi, Türkiye
diet form diyet merkezinin kurucusu ve diyetisyeni. Deniz postası gazetesinde ve gıdahattı.com internet sitesinde yazar. Çocuk Diyetisyenliği, Bariatric ve Metabolik Cerrahi Diyetisyenliği özel ilgili olduğu alanlardır. (Galatasaray Futbol Okullarında Diyetisyen Olarak çalışmıştır.) Kalıcı ve sağlıklı zayıflamak istiyorsanız doğru yerdesiniz... ADRES: Kızılay Hastanesi Acil Kapısı Karşısı diet form tel 0352 222 40 80

13 Eylül 2015 Pazar

ZERDEÇALIN İYİ GELDİĞİ HASTALIKLAR


 ØAlzheimer iyi  gelir : Zerdeçal alzheimer hastalığına faydalıdır. Ayrıca zerdeçalın hafızayı artırıcı özellikleri bulunmuştur. 
Ø Antitümör etkisi:  Zerdeçalden elde edilen kurkumin üzerindeki klinik çalışmalarda antioksidan ve antitümör aktivite tespit edilmiştir. Tümör hücrelerinin yayılmasını ve çoğalmasını engelleler.
ØAntimikrobiyal etkisi: Zerdeçal yüksek antimikrobial ve antifungal aktiviteye sahiptir
Ø Gastrik hasarı önler.
Ø İltihap gidericidir: Eklemlerdeki iltihaplanmayı azaltır. İltihap ve ağrıya yol açan enzimi durdurur.
ØCilt yaralanmalarında: zerdeçaldaki uçucu yağlar antimikrobiyal etkisi dolayısıyla yaralanmalarda haricen kullanılabilir.
Ø Sindirim sisteminde: Safra taşı ve safrada çamurdan dolayı hazımsızlıkları  gazı giderir.
Ø Zerdeçal karaciğer için yararlıdır. 
ØDeneysel çalışmalarda zerdeçalın kolesterolü azaltıcı etkisi belirlenmiştir.
Karaciğeri güçlendirir ve karaciğerden toksinlerin atılmasına yardım eder. 
Ø Mevsim geçişlerinde başta çocuklar olmak üzere enfeksiyon hastalıklarından koruma sağlar.
Ø Kalbe yararlı: Damarlarda plaklaşmayı önler var olanında azalmasına yardımcı olur.
Ø Kalın bağırsak poliplerini azaltır.
ØKolesterol seviyelerini dengeler.


ZERDEÇAL NASIL KULLANILIR?

·        1 bardak süte 1 tatlı kaşığı konulup tüketilebilir.
·        Bal ile karıştırılıp tüketilebilir.
·        1 kase yoğurda 1- 1,5 tatlı kaşığı koyarak tüketebilirsiniz.
·        Yemeklerinizde baharat olarak kullanabilirsiniz.


ZERDEÇAL ÇAYI TARİFİ




1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 parça taze zencefil
1 çubuk tarçın

Bütün malzemeleri 2 bardak suya koyup 1 dakika kaynattıktan sonra 2 dakika kadarda dinlendirin. Zerdeçal çayını sıcak veya soğuk olarak günde 1-2 fincan tüketebilirsiniz.


iletişim:
diyetisyenmervegurbetaksoy@gmail.com
222  40 80




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder