ØAlzheimer iyi gelir : Zerdeçal alzheimer hastalığına
faydalıdır. Ayrıca zerdeçalın hafızayı artırıcı özellikleri bulunmuştur.
Ø Antitümör etkisi: Zerdeçalden elde edilen kurkumin üzerindeki klinik çalışmalarda
antioksidan ve antitümör aktivite tespit edilmiştir. Tümör hücrelerinin yayılmasını ve
çoğalmasını engelleler.
ØAntimikrobiyal etkisi:
Zerdeçal yüksek antimikrobial ve antifungal aktiviteye sahiptir
Ø Gastrik hasarı önler.
Ø İltihap gidericidir: Eklemlerdeki iltihaplanmayı azaltır. İltihap
ve ağrıya yol açan enzimi durdurur.
ØCilt yaralanmalarında: zerdeçaldaki uçucu yağlar antimikrobiyal
etkisi dolayısıyla yaralanmalarda haricen kullanılabilir.
Ø Sindirim sisteminde: Safra taşı ve safrada çamurdan dolayı
hazımsızlıkları gazı giderir.
Ø Zerdeçal karaciğer için yararlıdır.
ØDeneysel çalışmalarda zerdeçalın kolesterolü azaltıcı etkisi
belirlenmiştir.
Karaciğeri güçlendirir ve karaciğerden toksinlerin atılmasına yardım eder.
Karaciğeri güçlendirir ve karaciğerden toksinlerin atılmasına yardım eder.
Ø Mevsim geçişlerinde başta çocuklar olmak üzere enfeksiyon
hastalıklarından koruma sağlar.
Ø Kalbe yararlı: Damarlarda plaklaşmayı önler var olanında
azalmasına yardımcı olur.
Ø Kalın bağırsak poliplerini azaltır.
ØKolesterol seviyelerini dengeler.
ZERDEÇAL NASIL KULLANILIR?
·
1 bardak süte 1 tatlı
kaşığı konulup tüketilebilir.
·
Bal ile karıştırılıp
tüketilebilir.
·
1 kase yoğurda 1- 1,5 tatlı
kaşığı koyarak tüketebilirsiniz.
·
Yemeklerinizde baharat
olarak kullanabilirsiniz.
ZERDEÇAL ÇAYI TARİFİ
1 tatlı kaşığı
zerdeçal
1 parça taze zencefil
1 çubuk tarçın
Bütün malzemeleri 2
bardak suya koyup 1 dakika kaynattıktan sonra 2 dakika kadarda dinlendirin.
Zerdeçal çayını sıcak veya soğuk olarak günde 1-2 fincan tüketebilirsiniz.
iletişim:
diyetisyenmervegurbetaksoy@gmail.com
222 40 80
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder