Hakkımda

Fotoğrafım
Kayseri, melikgazi, Türkiye
diet form diyet merkezinin kurucusu ve diyetisyeni. Deniz postası gazetesinde ve gıdahattı.com internet sitesinde yazar. Çocuk Diyetisyenliği, Bariatric ve Metabolik Cerrahi Diyetisyenliği özel ilgili olduğu alanlardır. (Galatasaray Futbol Okullarında Diyetisyen Olarak çalışmıştır.) Kalıcı ve sağlıklı zayıflamak istiyorsanız doğru yerdesiniz... ADRES: Kızılay Hastanesi Acil Kapısı Karşısı diet form tel 0352 222 40 80

9 Ekim 2015 Cuma

KALBİN İLACI ALIÇ
          Alıç ağaçları mayıs ayında çiçeklenir ve meyveleri eylül ekim ayında toplanır. Türkiye’nin birçok bölgesinde özellikle dağlık alanlarda ve hatta toprağın fakir olduğu yerlerde bile fazla miktarda yetişmektedir. Alıç bitkisinin anavatanlarından birisi de Anadolu'dur. Alıç Türkiye'de çok fazla miktarda doğal olarak yetişmesine rağmen değeri tam olarak anlaşılamamıştır. Çinliler alıcın farkına on yıllar önce varmışlar ve günlük hayatlarında fazla miktarda tüketmektedirler.


Alıç ağacının yaprak, çiçek ve meyveleri orta çağdan beri özellikle kalp destekleyici damar sistemi fonksiyonlarını normalize etmekte kullanılmaktadır.
Alıç ilaç endüstrisinde de yararlanılan bir bitkidir. Almanya ve İsviçre başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde alıçtan hazırlanan bitkisel ilaçlar kullanılmaktadır.
Yapılan bir araştırmada 8 hafta boyunca tamamlayıcı olarak alıç kullanımı sonucunda kalp performansı açısından açıkça iyileşme gözlenmiştir. Alıç önemli tıbbi bitkiler arasında yer almaktadır. Alıcın meyve ve çiçeklerinde antioksidan özellikteki flavonoidler, vitaminler (özellikle C vitamini), başta olmak üzere insan sağlığı bakımından faydalı birçok madde bulunmaktadır.
Ø Kalp kasları dejenerasyonunda ve koroner damarlardaki daralmalar sonucu gerekli miktarda kanın ve oksijenin, kaslara gönderilememesi durumundaki oksijen yetersizliğine karşı da kalbin korunmasına yardımcı olur.
Ø Alıçta bol miktarda bulunan bioflavonoidler damarları genişleterek kan dolaşımını artırır.


   Kalp ağrılarını azaltır. Bioflavonoidler çok güçlü antioksidanlar olup, kalbe oksijen ve kan akışını arttırırlar.
   Alıç meyvesinin içerdiği antioksidanlar serbest radikal oluşumunu engelleyerek kalbin düzenli çalışmasını olumlu yönde etkilemektedir.
     Kalp ve beyine olan kan akışını arttırarak kalbi düzensiz atışlara karşı korumakta, kalbin kasılma gücünü ve kalp basıncını dengelemektedir.
   Alıcın kurutulmuş çiçek ve meyveleri çay gibi hazırlanarak boğaz iltihabına, öksürüğe, kalp faaliyeti zayıflığına, kalp ağrılarına, kalp çarpıntısına, böbrek hastalıklarına, damar sertliğine ve karaciğer ağrılarına karşı kullanılmaktadır. 
    Özellikle yaşlılarda kalp atışlarının hızlanmasıyla birlikte görülen kalp ritmi bozukluklarında da faydalıdır.
   Yaşlılarda kalbi kuvvetlendirmek, yüksek tansiyonlu hastalarda kalbe destek olur
  Ateşli hastalıklardan sonra yorulan kalbi kuvvetlendirmek ve kalpteki ritim bozukluklarını tedavide kullanılır.
  Hafif kalp yetmezliğinde de kullanılabilir.
  Yüksek tansiyonu düzenler.
  Ayrıca spazm çözücü, kabız yapıcı ve idrar söktürücü etkileri de bulunur.
  Kalple ilgili bu etkiler uzun süreli kullanımda kendini gösterir.
          
Avrupalı araştırmacılar, bu bitkinin kalp ve beyne olan kan akışını artırdığını, kalbi düzensiz atışlara karşı koruduğunu, kalbin kasılma gücünü artırdığını ve kan basıncını (tansiyon) dengelediğini ispatlanmışlardır. Aynı zamanda safranın akışını destekler. Oksidasyon önleyici etkiye sahip olması nedeniyle kanser önleyicidir.
NASIL VE NE KADAR ALIÇ TÜKETİLMELİ?
        
         Alıcın meyvesini yada çayını  tüketebilirsiniz. Alıcın meyvesini günde 1 avuç kadar çayını da taze veya kurutulmuş olarak günde 2 bardak kadar tüketebilirsiniz.

ALIÇ ÇAYI TARİFİ:
          2 tane alıç yaprağı ve 4 tane alıç meyvesini 2 bardak suda 2-3 dakika kadar kaynatın ve 5 dakika kadarda demlenmeye bırakın. Aç karnına günde 2 bardak olacak şekilde içebilirsiniz.



 tel: 0352 222 40 80


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder